تواصی (وتواصوا بالحق و تواصو بالصبر)

بیان مباحث و تحلیل های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی با محوریت امر به معروف و نهی از منکر ازجامعه و تحلیل رخداادها و موضوعات روز

تواصی (وتواصوا بالحق و تواصو بالصبر)

بیان مباحث و تحلیل های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی با محوریت امر به معروف و نهی از منکر ازجامعه و تحلیل رخداادها و موضوعات روز

تواصی به حق و تواصی به صبر دو رفتار مهم انسان های رستگار و مومن می باشد که در کنار ایمان به خدا و انجام اعمال صالح به آن اقدام می کنند و وجه تمییز آنها با انسان های زیانکار ( ان الانسان لفی خسر) می باشد.
در این وبلاگ مطالب فرهنگی- اجتماعی و سیاسی با محوریت امر به معروف و نهی از منکر گذاشته می شود. در این وبلاگ مباحث، موضوعات، رویدادها و تحلیل های به روز جامعه در حد توان و وسع قرار داده می شود.
امید است، نشر این مطالب باعث ارتقای بینش مخاطبین و توصیه های آن سبب ارتقای رویکرد اصلاحی در جامعه گردد.

  • ۰
  • ۰

طی چند سال اخیر که با پدیده داعش مواجه بوده ایم (و البته قبل تر از آن گروه هایی مثل طالبان، القاعده و…) عده ای ضمن تقبیح رفتار این گروه ها و متعصبانه و متحجرانه خواندن آنها اقدام به تخریب تمام رفتارهای آنها نموده تا بدانجا که حتی مواردی از آداب و احکام شرعی که صحیح است و با ما مشترک است را هم مورد هجمه قرار داده و مسخره کرده اند.

آنها مواردی چون اجباری بودن حجاب، اجرای حدود شرعی، قصاص، جلوگیری از اختلاط زن و مرد، داشتن ریش، امر به معروف و نهی از منکر و… را تندروی و رفتاری داعشی معرفی کرده اند. رسانه ها، سخنرانان و فضاهای مجازی و… با دستاویز قرار دادن اینکه اجبار حجاب، امر به معروف و… جزو کارهای داعش است این اعمال را زشت قلمداد می کنند و در این گیرودار از آب گل آلود برای رسیدن به اهداف خود ماهی می گیرند.

در پاسخ به این هجمه در تخطئه احکام دین، نکات زیر را یادآوری می کنیم:

۱- اگر گروهی یکسری انحرافات داشت به این معنی نیست که تمامی رفتار و عملکرد آنها انحرافی است و بایستی از آن برائت جست؛ صحیح آن است که از عملکرد و رفتار انحرافی شان فاصله گرفت و آن را تقبیح کرد نه اینکه کل رفتار و سکناتشان را انحرافی معرفی کنیم.

۲- کار خوب یا صفت خوب، خوب است حتی اگر آن کار خوب را یک فرد کافر یا منحرف انجام داده باشد. کار خوب یا بد را نبایستی با افراد شناخت بلکه باید با موازین شرعی و حکم الهی به آن رسید. چه اینکه نمی توان گفت هرکاری را که یک فرد صالح (غیر معصوم) انجام می دهد صحیح و خوب است. پس کار خوب با انتساب به فرد بدرفتار و کافر بد نمی شود و بالعکس.

۳- احکام دین توسط خداوند متعال وضع شده اند و البته به این احکام بایستی ایمان داشت حتی اگر به نظر بعضی خوش نیاید. احکامی چون قصاص و حدود الهی همچون شلاق برای شرابخوار، اعدام قاتل، حد اعمالی منافی عفت، که همه اینها سبب استحکام نظم اجتماعی است و اگر اینها نباشد هرج و مرج و بی بندوباری جامعه را فرا می گیرد. همچنانکه در مورد قصاص در سوره بقره داریم «ولکم فی القصاص حیات یا اولی الالباب لعلکم تتقون».

بعضی موارد شاید برایمان ناخوشایند باشد ولی مصلحت ما در آن است و بالعکس؛ «عسی ان تکرهوا شیئا و هو خیر لکم و عسی ان تحبوا شیئا و هو شر لکم و الله یعلم و انتم لا تعلمون».

۴- اقدامات داعش فراتر از حدود اجازه داده شده شرعی است. مثلا اگر کسی حجاب را رعایت نکرده و او را اعدام کنند یا اگر کسی مسجد نیامده او را دار بزنند که اینها هیچ مستند شرعی ندارد. چه کسی اجازه جهاد نکاح را صادر کرده است و به آنها اجازه داده زنی که به این امر تمکین نکرده است را اعدام کنند؟ اینها انحرافات و جنایاتی است که توسط این گروه شیطانی انجام می شود.

۵- نسبت طالبانیسم دادن به آمرین به معروف جفا در حق آنهاست. آمرین به معروفی که به ویژه در عصر حاضر با زبان لیّن احکام خدا را متذکر می شوند و بعضی از افرادی که خودشان داعش مسلک هستند به خاطر دعوت آنها به پایبندی به احکام الهی، آمر به معروف را به باد کتک می گیرند. در سال های اخیر موارد فراوانی را داریم که آمرین به معروف به خاطر دفاع از ناموس دیگران مجروح و حتی شهید شده اند.

***

شایسته است که به این نکات توجه بیشتری شود و البته دلسوزان این نکات را تذکر دهند چرا که عده ای درصدد این هستند تا احکام الهی را به هر بهانه ای زشت جلوه داده و ضد حقوق بشر معرفی کنند. و البته در عصر حاضر دستاویزی بهتر از عملکرد داعش نداشته و دشمنان از این گروه ها در خفا حمایت می کنند تا به عنوان یک دستاورد اصلی یا فرعی بتوانند احکام دین مبین اسلام را خشونت وار و ضد بشری معرفی کنند.

لذا می طلبد آگاهان در انعکاس خبرهای مربوط به داعش دقت نظر داشته باشند و خدای ناخواسته از حرکات و رفتارهای درست به بدی یاد نکنند چرا که سبب می شود احکام الهی را زیر سوال ببرند و در زمین دشمن بازی کرده و اهداف آنها را محقق سازند. ضرورت دارد به آنهایی که می خواهند از این بستر آگاهانه یا ناآگاهانه سوء استفاده کنند تذکر داده شود و جلوی جولان آنها در تخریب احکام دین گرفته شود. اینگونه نباشد که اگر کسی امر به معروف می کند و روی احکام دین پافشاری می کند را داعشی و دارای اسلام طالبانی معرفی کنند و افراد بی تفاوت را مسلمان واقعی بخوانند! این یک خطر واقعی است که نبایستی از آن غافل شد.

  • ۹۵/۰۸/۱۰
  • روح اله عباسیان جزی

آب گل آلود

احکام دین

امر به معروف

تخریب

داعش

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی